macadamia noten : 5 Hoe macadamianoten van hoge kwaliteit te kiezen?

25/11/2021

Onder de voedzame zaden die goed zijn voor de gezondheid, behoren macadamia-noten tot de noten die bij gebruik het meest bezorgd zijn over de gezondheid en worden ze de koningin van de noten genoemd vanwege de waarden die de zaden dragen. Terug naar de gebruiker.

I. Wat is macadamia-noot?

Dit is een soort zaad met een gladde schors, met een bruine houten buitenschors, vond de eerste macadamia-bomen in Australië en Hawaï. Momenteel zijn Australië en Haiwaii de twee grootste leveranciers van macadamianoten ter wereld.

Momenteel worden macadamia-noten verbouwd in Vietnam en begonnen met oogsten van superieure kwaliteit en Vietnamese macadamia-noten worden voornamelijk verbouwd in de centrale hooglanden van Vietnam met als belangrijkste gebieden Lam Dong, Daklak, Daknong.

II. De smaak van macadamia-noten

 

Vietnamese macadamia-noten zijn geurig, vettig en zoet bij gebruik. Vietnamese maccadamia-noot is geschikt voor alle leeftijden, je kunt hem gebruiken als tussendoortje, dieet en als gezond product elke dag.

III. Voedingswaarde van macadamia-noten

 

Macadamia-noten hebben veel goede voedingswaarden voor de gezondheid van mensen die regelmatig maccanotenproducten met matige doses gebruiken voor verschillende onderwerpen.

3.1 Voedingswaarde van macadamia-noten voor kinderen:

Bij jonge kinderen bevatten macca-zaden een grote hoeveelheid proteïne, essentiële vitamines, mineralen en dit zijn uiterst belangrijke stoffen voor de ontwikkeling van jonge kinderen in de ontwikkelingsfase.

Niet alleen dat, de aanvulling van omega 3, een stof waarvan wordt aangenomen dat deze een belangrijk effect heeft op de ontwikkeling van de hersenen, is echt noodzakelijk voor de hersenen van het kind.

3.2: De effecten van maccanoten op werkende volwassenen

• Verhogen van de hoeveelheid voedingsstoffen: voor werkende volwassenen is het uitermate noodzakelijk om energie te leveren tijdens het werk, het gebruik van macadamianoten met een inhoud van ongeveer 28g levert een energiebron op tot 201calo.

 

• Helpt bij het verminderen van stress en vermoeidheid op het werk: omdat macadamianoten oliezuur bevatten, een stof die de hersenen helpt stress en vermoeidheid te voorkomen, is aangetoond

 

• Gewichtscontrole voor kantoormedewerkers die meer zittend zitten: voor veel mensen die 3-5 jaar werken, vooral degenen die op kantoor werken of stilzitten, is overgewicht vrij veel.

 

 Daarom zal het dagelijkse gebruik van maccadamia-noten een vol gevoel geven, waardoor de gebruiker minder eet, wat gedeeltelijk helpt bij het beheersen van het gewicht door ongecontroleerd eten als het lichaam honger heeft.

 

 

• Kankerpreventie verjongt steeds meer: ​​volgens de laatste statistieken verjongt kanker de belangrijkste reden omdat onze leefomgeving steeds meer vervuild raakt en onze blootstelling zwak is. Giftige gifstoffen met toenemende frequentie

Voorkomen is dus goedkoper en veel beter dan genezen. Met de plantaardige stoffen die in macca-zaden aanwezig zijn, kunnen flavonoïden kanker voorkomen door vrije stamcellen in het lichaam te vernietigen bij regelmatig gebruik van de zaden.

 

4: Effecten op zwangere vrouwen

 

Voor zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap is voedingssuppletie uitermate noodzakelijk en belangrijk, daarom is het gebruik van voedingssupplementen van noten zoals macadamia noten uitermate noodzakelijk en hieronder staan ​​de effecten van macadamia noten op zwangere vrouwen:

• Verhoog de hoeveelheid voedingsstoffen voor moeder en baby: tijdens de zwangerschap moet de levering van grote hoeveelheden energie, eiwitten en essentiële mineralen en vitamines in macadamia-noten voor de vorming en ontwikkeling van kinderen, evenals aanvullende voeding. Zwangere moeder is extreem belangrijk

 

• Verbetert aanzienlijk het probleem van bruinen tijdens de zwangerschap: tijdens de zwangerschap zullen veel zwangere vrouwen een donkere verkleuring van de huid ervaren en deze donkere vlekken verschijnen meestal rond de bovenlip, neus, jukbeenderen en het onderste voorhoofd.

• Helpt bij het beheersen van het gewicht en ondersteunt het postnatale gewichtsverlies bij zwangere moeders: de postpartumperiode is overgewicht voor zwangere moeders onvermijdelijk, dus naast lichaamsbeweging en sport om gewichtsverlies te ondersteunen, Combineer gezond eten en combineer het gebruik van Omega 7 in macadamianoten vermindert aanzienlijk de hoeveelheid vet in het lichaam van zwangere vrouwen.

 

5: Effecten op ouderen

 

 

• Goed voor het cardiovasculaire systeem: vaak zijn ouderen vatbaar voor hart- en vaatziekten, dus suppletie met een aminozuur genaamd arginine en de twee antioxidanten in macadamianoten en deze twee stoffen helpen. Flexibele bloedvatwanden, wat veel voordelen oplevert voor het cardiovasculaire systeem bij ouderen.

• Gunstig voor mensen met diabetes, hoge bloedsuikerspiegel: de toevoeging van de samengestelde MUFA's (ook bekend als het enkelvoudig onverzadigde vet in elke macadamianoot) vermindert het risico op het ontwikkelen van syndromen. Een van de oorzaken van diabetes en hoge bloeddruk bij ouderen mensen is metabool syndroom

 

• Versterking van het zenuwstelsel, vooral bij ouderdomsartrose: de groep van fosfor en magnesium in macadamianoten speelt een belangrijke rol bij botmineralisatie, metabolisme en opname van stoffen.

 

in het lichaam.

 

IV. Hoe u macadamia-noten van hoge kwaliteit kiest:

Om macadamia-noten van hoge kwaliteit te kiezen, zijn er veel manieren om macadamia-noten van hoge kwaliteit te kiezen, maar er zijn 3 factoren die de kwaliteit van macadamia-noten bepalen, die u hieronder kunt raadplegen.

 

4.1: Plaatsen om macadamia-noten te verbouwen:

Waar macadamia-noten groeien, is vrij belangrijk voor macadamia-noten van hoge kwaliteit, omdat macadamia-noten geschikt zijn voor bepaalde klimaten en klimaten in bepaalde regio's van de wereld om macadamia-noten van hoge kwaliteit te produceren.

De klimaten die geschikt zijn voor het kweken van macadamia-bomen zijn koude klimaten, gelegen in hooggelegen gebieden, met relatief hoge jaarlijkse regenval, vruchtbare grond.

Met de bovenstaande omstandigheden zijn er maar een paar plaatsen waar macadamia kan worden verbouwd, zoals Australië, Hawaii, Zuid-Afrika en Vietnam.

4.2 Zaadkwaliteit van verwerkte brandstof:

De kwaliteit van het brandstofzaad van verwerkte macadamia-noten is een vrij belangrijke factor om de kwaliteit van macadamia-noten te creëren, met goed geënte variëteiten die een hoog herstelpercentage van de pit opleveren, zaden van uniforme grootte en dunne schalen worden beoordeeld. Hoger in kwaliteit dan de echte macadamia-noten.

 

4.3 Bedrijfsreputatie is de eenheid die macadamia-noten rechtstreeks verwerkt

De belangrijkste factor bij het kiezen van macadamianoten van hoge kwaliteit is het kiezen van een gerenommeerde verwerkingseenheid voor macadamianoten, want bij grote gerenommeerde bedrijven in de verwerking van macadamianoten zullen er altijd kwaliteitsnormen voor de verwerking van macadamianoten worden vastgesteld. Kwaliteit staat voorop bij de productverwerkingsnormen voor de beste kwaliteitsprodukten.

 

V. Soorten macadamia-notenproducten die op de markt verkrijgbaar zijn

Er zijn tegenwoordig nogal wat soorten producten op de markt die zijn verwerkt van macadamia-noten, waarvan de belangrijkste soorten zijn:

5.1 Brandstof macadamianoot 10% vocht:

Dit zijn macadamia noten die zijn gedroogd om het vochtgehalte te verminderen van 30% vocht naar 10%, deze producten zijn geschikt voor fabrieken, macadamia noten verwerkende fabrieken.

 

5.2 Macadamia-noten worden gedroogd met een vochtgehalte van 1% en de schelpen kraken:

Dit is een macadamia-notenproduct dat is ontvochtigd en gedroogd tot 1% vocht en al is gekraakt, met voorgebarsten producten, dus je hoeft alleen een macadamia-notenscheider te gebruiken om macadamia-noten te scheiden.

 

5.3 Gepelde macadamia-noten

Dit is een macadamia-notenproduct dat is geschild en de macadamia-pit is wit, de zaden zijn gedroogd, dus makkelijk in gebruik en direct te gebruiken om te eten of te koken.

IV. Macadamianotenleveranciers op de markt 2021

Momenteel zijn er veel leveranciers op de markt die macadamia-noten aanbieden, maar als u geïnteresseerd bent in de oorspronkelijke fabrieksprijs, kunt u naar de volgende merken verwijzen.

 

1: Tnmacca (Tay Nguyen Agricultural Purchasing and Processing Joint Stock Company)

Verwijzend naar macadamia in Vietnam, is het moeilijk om Tnmacca niet te noemen, de toonaangevende leverancier van macadamia-noten van hoge kwaliteit in Vietnam wat betreft het leveren van verwerkte macadamia-noten of brandstofmacadamia, met altijd gegarandeerde kwaliteit en concurrerende prijzen ook op de binnenlandse markt zoals bij export

Adres: Highway 14, Hamlet 5, gemeente Quảng Tín - District Dakrlap - Provincie Dakong

Telefoon: 0915224799

Website: tnmacca.com

 

2: MPC Maccadamia

MPC Maccadamia is een van de bekendste leveranciers van macadamia-noten ter wereld, MPC Maccadamia, die gespecialiseerd is in het leveren van de grootste reserves aan gepelde macadamianoten in Australië met een toenemend aanbodvolume.

Adres: 2 Cowlong Rd, Alphadale NSW 2480, Australië

Telefoon: +61 2 6624 3900

Website: mpcmacs.com.au

3: Mauna Loa Macadamia

 

Mauna Loa Macadamia staat bekend als een toonaangevend bedrijf in het leveren van macadamia-noten in de VS, met de output die wordt gekocht en verwerkt in Hawaï, is de kwaliteit van macca hier redelijk goed en altijd bovenaan. Op de wereldwijde export macca

Adres :: 16-701 Macadamia Road, Keaau, HI 96749

Telefoon: (808) 966-8618

Website: www.maunaloa.com